Olen ollut nyt kolme ja puoli vuotta yrittäjänä. Niin, liian pienillä tuloilla koska töitä ei ole ollut tarpeeksi, vielä.

Joka vuosi, on kuitenkin töitä ollut enemmän, parempia, mielenkiintoisempia ja rahaakin tullut joka vuosi enemmän.

Kun vajaa viisi vuotta sitten muutimme Suomeen, olin asunut ulkomailla yhdeksän ja puoli vuotta.
Se ei ole kovin pitkä aika, siis se ei tuntunut mitenkään pitkältä ajalta, mutta sillä on seurauksia ihmisen sosiaalielämään.
Eli sitä ei ole.

Kuinka työllistää itsensä jos ei tunne ketään?


Eli ei auta kuin opetella tuntemaan, tunkea itsensä joka paikkaan mukaan. Ei kyseenalaistaa liikaa sitä, halutaanko minut oikeasti tänne, vaan jos sinut on johonkin edes vahingossa kutsuttu: mene.
Lue päivän uutiset, nappaa sieltä jotain kevyttä yleismaailmallista puheenaihetta (ei liian syvää, poliittista tai masentavaa). Etsi kaltaisiasi, ota sopivasti kantaa. Lähetä sähköpostia, lähetä uudelleen ja ole utelias.

Eipä nuo vuositulot tänäkään vuonna päätä huimaa, mutta pikkuhiljaa olen oppinut tunteaan enemmän ihmisiä, jotka tuntevat ihmisiä jotka tuntevat taas ihmisiä.
Siksi luotan siihen, että ensi vuosi tulee olemaan aivan mahtava vuosi, eikä minulla ole pienintäkään aikomusta mennä 'oikeisiin töihin'. Olkoonkin sitten enemmän vaivaa ja vähemmän rahaa, nyt saan tehdä mitä haluan ja mistä pidän.


Tämä on yksi syy, miksi asumme täällä, pöpelikössä pienessä metsämökissä. Pöpelikössä on niin halpa asua, että lainan saisi maksettua vaikka työttömänä.

Meille tämä nyt sopii muutenkin erinomaisesti, kun satutaan olemaan tälläisiä pöpelikkö-ihmisiä. Haluan pitää kanojani, mehiläisiä, kissaa ja koiraa. Kuokkia pylly pystyssä kasvimaalla (turhautua kun en ehdi sitä tarpeeksi hoitamaan), rakentaa lasten kanssa majaa ja nikkaroida mitä kulloinkin.
Ja kaikki tämä, paljon halvemmalla kuin kerrostalo-asuminen Espoossa!


Ei kaikki tietenkään halua käyttää vapaa-aikaansa kanapaskan lappamiseen... ymmärrän.

kanat.jpg

Ja kaupalle on kuusi kilometriä. Eli pyöräiltävä matka.

Ei sillä että olisin sinne vielä koskaan pyöräillyt, olemme asuneet täällä nyt kaksi vuotta. Mutta kun muksut ovat teinejä, tämä on varmsti plussaa... vaikka meneehän tuosta nurkilta bussikin.